ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Vodník v Neratovicích – 57 dětí tit

publikováno: 03.10.2023

Na revíru Labe 16 uspořádala (22. 9.) místní organizace Neratovice náborovou akci „Ve vodě nežijí jen vodníci“, které se zúčastnilo 57 dětí z místní základní školy.

Děti si na začátku vyslechly přednášku o rybách, které žijí v řece Labi, od vedoucího dětského rybářského kroužku p. Zimmela. Dále si mohly fyzicky prohlédnout různé druhy ryb (kapr, karas, amur, okoun, plotice, sumec). Na závěr přednášky měl každý možnost vypustit „svoji“ rybu do Labe, což si velmi užily a každou vypuštěnou rybu pojmenovaly.

Na dalším stanovišti jim zkušení rybáři vysvětlili druhy rybolovných technik, předvedli navazování háčků a práci s rybářským prutem. Děti měly spoustu různých otázek a na závěr, kdo chtěl, si vyzkoušel nahazování.

Poté byl pro ně připraven kvíz v rámci soutěže, kdy si děti samy vytvořily družstva, která mezi sebou soutěžila ve znalostech o rybách a přírodě. Následně pak každý účastník dostal diplom a propagační materiály.

Na závěr bylo pro děti připraveno občerstvení, opékání špekáčků a nechyběl ani pitný režim.

Akce byla ze strany pedagogů a dětí velmi kladně hodnocena, všichni u nás strávili hezké dopoledne, a dle sdělení dětí se dozvěděly plno zajímavých informací o rybách a přírodě. Některé se zajímaly o možnost navštěvovat dětský rybářský kroužek a také jak získat povolenku k lovu ryb. Všichni se shodli, že už se těší na další takovou akci.

Rovněž rybáři, kteří akci zajištovali, průběh akce kladně hodnotili. Líbil se jim zájem dětí o ryby a přírodu, což vyplynulo z jejich dotazů. Všem se nejvíce líbilo samotné vypouštění ryb, kdy každý ze zúčastněných dětí (i paní učitelky) si mohly keserem vypustit rybu do řeky Labe.

Jiří Chrdle, jednatel MO Neratovice

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 404 832

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS